1. Lischi torta
Hozzáalók:
Tészta hozzávalói:
Krém hozzávalói:
Kell még hozzá:
Elkészítés:
A tésztához jól felverjük a tojásokat a cukorral, bele tesszük a többi hozzávalót és tortaformáan kisütjük, melynek 28 cm az átmérője. Lehet kisebb is, akkor vastagabb lesz a tészta, de 26 cm-él ne leggyen isebb.
30 percig sütjük 180 fokon, de mégis tűpróbával ellenőrizzük le, nem minden sütő egyforma.
Amikor a tészta kisült, leöntjük 1 dcl csokoládés tejjel.
A krémhez 1 liter tejet felteszünk forralni a cukorral és vaníliás cukorral. A megmeradt fél liet tejben elkeverjük a vaníliás pudingport, éteési keményítőt és lisztet. Amikor a te felforr, beleöntjük a pudingkeveréket és pár percig kevergetjük míg be nem sűrűsödik.. Ezt követően lehűtjük és a hideg krémbe belekeverjük a margarint.
A krémet három egyenlő részre osztjuk. Az egyik harmadba belereszelünk 100 gr. csokoládét, a többit hagyjuk úgy, ahogy van.
A tésztára rákenjük az egyik sárga krémet, majd erre rátesszük a piskótatalért csokoládés felével a krém felé, melyet előzőleg meleg csokis tejben ázattunk. (lehet kávéban is).
Erre rákenjük a csoks (barna) krémet, majd erre rásorakoztatjuk a babapiskótát amit előzleg tejbe ázattunk rövid ideig, majd ismét a sárga krémet kenjük a tortára amire rátesszük a szamócát (lehet más gyümöcs is, banán, barack vagy ami van). Én banánnal csináltam.
A kész tortát bevonjuk a felvert tejszínhabbal majd ízlés szerint díszíjük.
Nagyon kiadós torta, egyszerű elkészíteni és mindenki imádja.
Jó étvágyat hozzá :)